:) Program putovanja 09-2019

Ivane Pavle II., hvala!

Putovanje u zavičaj poljskoga Pape

 

Wadowice – Krakow

 

11. – 15. rujna 2019.

 

Cijena putovanja: 1750 kn

 

First minute cijena: 1550 kn

Voditelj putovanja: Domagoj Pejić

P_09_2019_5
P_09_2019_6

WADOWICE & KRAKOW

“Ivane Pavle II., hvala!”

Voditelj putovanja: Domagoj Pejić, autor tri filma i četiri knjige o Velikom papi

Datum putovanja: 11. – 15. rujna 2019.

1. dan – SRIJEDA – 11. rujna


Polazak iz Zagreba u 23:30 s Autobusnog kolodvora. Ugodno putovanje prema Poljskoj.

2. dan, ČETVRTAK – 12. rujna


Dolazak u Wadowice u jutarnjim satima. Posjet Muzeju obiteljske kuće Wojtyla. Zadržavanje u crkvi u kojoj je kršten budući papa i u kojoj se nalazi relikvija njegove krvi. Razgledavanje Wadowica (Trg pape Ivana Pavla II., zgrade osnovne i srednje škole koje je pohađao, slastičarnica u koju je dolazio kao dječak i mladić, karmelićanska crkva u kojoj je kao desetogodišnjak primio škapular, vojarna u kojoj mu je službovao otac). Mogućnost sudjelovanja na misi na poljskom jeziku. Odlazak u Krakow kojega je Ivan Pavao II. nazivao ‘gradom svoga života’. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan, PETAK – 13. rujna


Doručak. Posjet vojnom groblju Rakowicki i molitva kraj groba u kojem počivaju članovi obitelji Wojtyla. Odlazak u Svetište pape Ivana Pavla II. ‘Ne bojte se’. Razgledanje prostora nekadašnje tvornice Solvay u kojoj je Karol Wojtyla tijekom nacističke okupacije tri godine radio kao fizički radnik. Slijedi posjet svetištu Božjeg milosrđa. Sudjelovanje u pobožnosti Božjem milosrđa u 15 sati. Razgledanje svetišta te sudjelovanje u euharistijskom slavlju na poljskom jeziku. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, SUBOTA – 14. rujna


Doručak. Posjet naselju Debniki i Muzeju, tj. podrumskom stanu u kojem je Karol Wojtyla živio s ocem. Šetnja uz rijeku Wislu. Razgledavanje Wawelske katedrale i stare gradske jezgre (Nadbiskupski dvor, Jagelonsko sveučilište, središnji gradski trg). Misa na poljskom jeziku u crkvi Sv. Mikolaja u kojoj je krštena papina majka Emilia. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, NEDJELJA – 15. rujna


Doručak. Misa na poljskom jeziku u crkvi Majke Božje Kraljice Poljske koju je krakowski nadbiskup Wojtyla gradio unatoč komunističkom protivljenju. Nakon mise polazak prema Zagrebu. Uz usputna stajanja prema potrebi i regulama, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI iznosi 1.750 kn

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI iznosi 1550 kn

FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENJA ODREĐENOG BROJA MJESTA

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
licenciranog turističkog pratitelja putovanja
smještaj u hotelu 3* u Krakowu na osnovi 3 polupansiona (dvo i trokrevetne sobe) – doručak i večeru
razgled Krakowa u pratnji službenog gradskog vodiča
zakonsku jamčevinu i troškove organizacije

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene,
piće tijekom obroka, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

Doplata za 1/1 sobu 450 kn.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi min. 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja. Djeca do 12 godina starosti ostvaruju 10% popusta za smještaj na pomoćnom ležaju u 1/3 sobi. Treća odrasla osoba u 1/3 sobi plaća redovnu cijenu. Za putovanje u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Preporučamo putno osiguranje, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja te osiguranje od otkaza putovanja (uplata prilikom uplate 1.rate). Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 500 kn. Ukoliko organizator putovanje otkazuje, akontacijski iznos se vraća u cijelosti. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.

Centar za postavke privatnosti

Necessary

Advertising

Analytics

Other