:) Program putovanja 10-2019

WADOWICE & KRAKOW

Blagdan Sv. Ivana Pavla II. u Krakovu

Voditelj putovanja: Domagoj Pejić, autor tri filma i četiri knjige o Velikom papi.

Datum putovanja: 19. – 23. listopada 2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

Vecere_ukljucene_u_cijenu

1. dan – SUBOTA, 19. listopada


Polazak u 23:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu (moguć polazak iz Samobora). Ugodno putovanje prema Poljskoj.

2. dan – NEDJELJA, 20. listopada


Dolazak u Wadowice u jutarnjim satima. Posjet Muzeju obiteljske kuće Wojtyla. Misa na poljskom jeziku u crkvi u kojoj je kršten budući papa i u kojoj se nalazi relikvija njegove krvi. Razgledavanje Wadowica (Trg pape Ivana Pavla II., zgrade osnovne i srednje škole koje je pohađao, slastičarnica u koju je dolazio kao dječak i mladić, karmelićanska crkva u kojoj je kao desetogodišnjak primio škapular, vojarna u kojoj mu je službovao otac). U večernjim satima odlazak u kraljevski grad Krakow kojega je Ivan Pavao II. nazivao ‘gradom svoga života’. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan – PONEDJELJAK, 21. listopada


Doručak. Posjet naselju Debniki i Muzeju, tj. podrumskom stanu u kojem je Karol Wojtyla živio s ocem. Šetnja uz Wislu. Razgledavanje Krakowa (središnji trg, Wawelska katedrala i dvorac, Nadbiskupski dvor, Jagelonsko sveučilište, crkva Sv. Mikolaja u kojem je krštena papina majka Emilia, crkva Sv.Petra u kojoj su mu vjenčani roditelji). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan – UTORAK, 22. listopada


Blagdan Sv.Ivana Pavla II – Posjet vojnom groblju Rakowicki i grobu u kojem počivaju članovi obitelji Wojtyla. Odlazak do prostora nekadašnje tvornice Solvay u kojoj je Karol Wojtyla tijekom nacističke okupacije tri godine radio kao fizički radnik. Slijedi posjet svetištu Božjeg milosrđa i sudjelovanje u pobožnosti Božjem milosrđu. Razgledanje svetišta Sv.Ivana Pavla II. ‘Ne bojte se!’ te svečana misa u Svetištu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan – SRIJEDA, 23. listopada


Doručak. Misa u crkvi Majke Božje Kraljice Poljske koju je nadbiskup Wojtyla sagradio unatoč komunističkom protivljenju. Nakon mise polazak prema Zagrebu. Uz usputna stajanja (prema potrebi i regulama) dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

Krakow

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI iznosi 1.750 kn

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI iznosi 1550 kn

FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENJA ODREĐENOG BROJA MJESTA

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
licenciranog turističkog pratitelja putovanja
smještaj u hotelu 3* u Krakowu na osnovi 3 polupansiona
   (dvo i tro krevetne sobe)
– doručak i večeru

razgled Krakowa u pratnji službenog gradskog
  vodiča
zakonsku jamčevinu i troškove organizacije

Cijena ne uključuje: ulaznicu za rodnu kuću u Wadowicama (cca 30 Zl), ostale ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, piće tijekom obroka, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

Doplata za 1/1 sobu 450 kn.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi min. 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja. Djeca do 12 godina starosti ostvaruju 10% popusta za smještaj na pomoćnom ležaju u 1/3 sobi. Treća odrasla osoba u 1/3 sobi plaća redovnu cijenu. Za putovanje u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Preporučamo putno osiguranje, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja te osiguranje od otkaza putovanja (uplata prilikom uplate 1.rate). Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 500 kn. Ukoliko organizator putovanje otkazuje, akontacijski iznos se vraća u cijelosti. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.

Centar za postavke privatnosti

Necessary

Advertising

Analytics

Other